Over de stichting

Passion Horst aan de Maas is een initiatief dat ontstaan is bij de herdenking van het bestaan van 800 jaar Horst aan de Maas. De eerste editie werd uitgevoerd in het jubileumjaar 2019. Uiteindelijk bleek de Passion een van de meest verbindende en succesvolste activiteiten van Horst aan de Maas 800.

Dit lijdensverhaal werd gedurende 3 avonden vóór Pasen uitgevoerd in de H. Gertrudiskerk in Lottum door een projectkoor van 100 personen welke allemaal afkomstig waren uit de verschillende koren uit onze gemeente. Ook de solisten, vertellers en musici werden geworven binnen de gemeente Horst aan de Maas. In totaal waren er ongeveer 150 personen betrokken bij de uitvoering.

Het enthousiasme van alle 1800 bezoekers en deelnemers was dermate groot dat het een verlies zou zijn om hier geen terugkerend evenement van te maken. Mede door dit grote enthousiasme en het succes hiervan was het voordehand liggend dat deze uitvoeringen doorgang moeten vinden. Met een zeer enthousiaste werkgroep zullen we dan ook trachten om hier een tweejaarlijks terugkerend evenement van te maken.

De tweede editie van de Passion Horst aan de Maas zal in 2023 plaatsvinden op Woensdag 5 april, Witte Donderdag 6 april en Goede vrijdag 7 april in de H. Gertrudiskerk te Lottum.

Lees meer over de stichting

Artistiek leider Roel Verheggen

Zonder creativiteit,  muzikaliteit en professionaliteit is het niet mogelijk  om dezelfde kwaliteit te garanderen als de toeschouwers gewend zijn. Deze garantie kan gegeven worden met Roel Verheggen.

Het bestuur

Benieuwd naar het bestuur achter Passion? Lees meer over het bestuur en de werkgroep van stichting Passion Horst aan de Maas.

 

ANBI Status

Op basis van de vastgelegde doelstellingen van de Stichting Passion Horst aan de Maas werd door de belastingdienst  op 17 oktober 2022, de ANBI  (Algemeen Nut Beogende Instellingen) status verleend.