Historie

Een van de meest verbindende en succesvolste  activiteiten die in 2019 werden georganiseerd in het kader van het 800 jarig bestaan van Horst aan de Maas was de uitvoering van de Passion. Reden genoeg om hier een 2 jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Als een van de ruim 80 activiteiten die in 2019 werden georganiseerd in het kader van het 800 jarig bestaan van Horst aan de Maas is er op initiatief van deze stichting het idee opgepakt om een uitvoering van de Passion te organiseren in het jubileumjaar 2019. Op het einde van het jaar bleek deze uitvoering een van de meest verbindende en succesvolste activiteiten te zijn. 

Geboren en getogen Lottumer Roel Verheggen produceerde de drie Passionconcerten op 17, 18 en 19 april 2019 in de plaatselijke Gertrudiskerk. Na twee geslaagde uitvoeringen in zijn woonplaats Boxmeer werd hij begin 2018 gevraagd om de voorstelling over de laatste uren uit het leven van Christus een podium te geven in het dorp waar zijn wieg stond.

De muzikale duizendpoot hoefde niet lang na te denken en vond het wel erg speciaal omdat hij alweer 25 jaar weg is maar toch nog steeds een sterke band met Lottum voelt. Roel speelde dwarsfluit bij de Harmonie en zijn ouders wonen nog steeds in Lottum.

Uiteraard lift de Passion HadM ook mee op het succes van de TV-productie en worden er actuele thema’s in verwerkt waardoor het herkenbaar wordt en de boodschap ook na tweeduizend jaar krachtig overeind blijft.