Roel Verheggen

Artistiek leider Passion Horst aan de Maas

Op deze pagina lees je meer over…

Roel Verheggen werd geboren in het rozendorp Lottum en begon op 7-jarige leeftijd met muziekles, eerst op blokfluit en later op dwarsfluit. Na het behalen van zijn VWO-diploma, volgde hij de PABO en sloot deze studie succesvol af met het winnen van de Wylderbeekprijs voor beste scriptie (leerplan Muzikale Vorming). Daarna ging Roel fluit studeren aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Raymond Delnoye. Deze studie sloot hij in 1998 cum laude af. Daarnaast studeerde Roel harmonie/fanfare directie bij Jan Cober en Dominique Schreurs en ook deze studie werd in 1994 cum laude afgesloten. Van 1996 tot 2001 was Roel vaste remplaçant in het Brabants Orkest.

Roel Verheggen

Zingen is altijd een grote passie van Roel geweest. Hij volgde zanglessen bij Jos van Eijck en Louise Rijs en werd in 2002 aangenomen in het ensemble van de Joop van den Ende productie “Musicals in concert”. Daar werd hij gecoacht door Simone Kleinsma en Stanley Burleson. Ruim 7 maanden toerde Roel langs diverse theaters, zoals Carré en het Circustheater.

De laatste jaren is Roel een veelgevraagd regisseur, solist en vocal coach bij diverse (proms)concerten in de regio. Als dirigent was hij verbonden aan Gemengde Zangvereniging Arcen, theaterkoor Easy&Free Lierop, fanfare St. Cecilia Maashees en Gemengde Zangvereniging Con Amore Someren-Eind. Hij schreef scripts voor en regisseerde o.a. zang- en theaterkoor Oker Overloon, vocal group Transparant Venray en theaterkoor Easy and Free Lierop.

Roel Verheggen is momenteel vooral projectmatig werkzaam als musicus, dirigent, regisseur en scriptschrijver. Hij is oprichter en dirigent van het symfonieorkest Sento Sinfonietta. Hij zingt in de succesvolle vocal group Angels Rule. Hij geeft workshops podiumpresentatie en interpretatie bij koren en coacht koordirigenten. Als eerste fluitist speelt hij in orkest Quintessence. Daarnaast is hij pubercoach en schrijft kinderboeken. Nadat Roel in 2019 de gehele muzikale leiding had in de uitvoeringen van de Passion in kerk van Lottum, zal hij ook weer opvolgende uitvoeringen van Passionhadm voor zijn rekening nemen.

Nadat Roel zich tijdens de pandemie heeft geconcentreerd op andere activiteiten zijn de inspanningen inmiddels gestart voor de Passion in 2023 welke weer in de kerk van Lottum uitgevoerd zal worden. Voor meer info: roelverheggen1@gmail.com